Akcija!

Kapetan Amerika lutka velika – Osvetnici

Original price was: 1.920,00 рсд.Current price is: 1.390,00 рсд.

3 na zalihama

Šifra proizvoda: 000340 Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

Kapetan Amerika lutka velika je idealan poklon za sve obožavaoce kapetana Amerike borca za pravdu. Ova jedinstvena lutka je napravljena od kvalitetne plastike, visine je 29 cm i na grudima ima dugme kojim uključujete zvučni sadržaj.

Pravo ime Kapetana Amerika je Stiven „Stiv” Rodžers. Stiven Stiv Rodžers je rođen 1920-ih godina na Menhetnu u Njujorku. Njegov otac Jozef Rodžers je umro dok je Stiven bio dete, a majka Sara dok je on bio u kasnim tinejdžerskim godinama. Užasnut snimcima nacista u Evropi, Stiv je hteo da postane vojnik. Međutim, zbog njegove slabosti i bolesti, bio je odbijen. Čuvši Rodžersovu iskrenu molbu da bude prihvaćen u vojsku, general američke vojske Čester Filips mu je ponudio da učestvuje u eksperimentu zvanom „Operacija: Preporod”. Stiven je prihvatio i odvden je u tajnu laboratoriju u Vašingtonu, gde je upoznao dr Ejbrahama Erskina (kodno ime: prof. Rajnstajn), tvorca formule Super-vojnik.

Nakon nekoliko sedmica testiranja, Rodžersu je najzad davan serum Super-vojnik. Stiven je izašao iz vita-zračne komore sa saršenim telom. Nacistički špijun koji je posmatrao eksperiment je ubio dr Erskina samo nekoliko minuta nakon njegovog završetka. Erskin je umro prije nego što je formulu napisao na papir, ostavljajući Stivena Rodžersa jedinim korisnikom njegovog genija.

Rodžers je zatim prošao kroz intenzivne fizičke i trening programe, učenja gimnastike i vojne strategije. Tri meseca kasnije je dobio svoj prvi zadatak, da zaustavi nacističkog agenta zvanog Crvena Lobanja. Tada je dobio crveni, beli i plavi kostim dizajniran po uzoru na zastavu SAD Kapetana Amerike.

Tokom rata, služio je kao simbol slobode i američki najefikasniji specijalni operativac.